Pa d'olives

Un altre pa senzill de fer, però amb paciència. La recepta és la següent:
350 gr farina de força
1 cullerada d’oli d’oliva (jo n’hi he posat 3 avui)
mitja culleradeta de sal
una culleradeta i mitja de llevadura
200 gr d’aigua mineral
110 gr d’olives negres o verdes
oli d’oliva per pintar el pa

Agafeu un bol gran de plàstic o acer. Hi poseu la farina, agegiu la llevadura. Barregeu la farina i la llevadura. Feu on forat al mig i hi poseu l’oli i l’aigua. Comenceu a amassar-ho (el millor és fer-ho amb les mans!). Un cop ben amassat, aproximadament després d’una hora, jo ho deixo reposar i pujar tota la nit. A l’endemà al matí, ho torno a amassar una hora. Hi afegim les olives. Ho amassem uns minuts i fem la forma del pa. Ho deixem reposar 15 o 20 minuts. Fem els talls amb un ganivet ben esmolat. El forn ha d’estar ben calent, a 300 ºC si pot ser. Posem el pa al forn, amb la calor que vingui per sota. Posem un bol amb aigua al forn. Al cap de 5 minuts baixem la temperatura del forn a 200ºC. I esperem a que estigui dorat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s