Amanida de polls o trifulgues d’una mare

polls (aquests polls són molt petits, potser d’un o 2 dies de vida)

Fa uns dies hem tingut convidats no gaire desitjats a casa: Els polls! Encara que sembla que els polls serveixen per obrir el “chackra” del cap cap a l’energia còsmica, diuen…

Doncs bé, ja que estava enfeinada fent neteja de caps a casa, us poso les maneres que tinc de tractar aquests convidats de manera natural: el vinagre i l’oli… també l’alcohol i l’oli de tè verd.

Procediment:

1. Posar vinagre de vi blanc (va millor que el de vi negre, per no tacar la roba) o alcohol al cabell i empapar-lo bé. Tapar el cabell amb un gorro de dutxa de plàstic i deixar actuar al menys mitja hora. Els meus fills es tapen la cara i el clatell amb toballoles per no sentir l’olor i que el líquid no regalimi cap avall.

2. Revisar el cap amb una pinta de polls ben espessa. Jo tinc un vaset de xupito amb vinagre o alcohol a dins. Quan trobo un poll o un ou de poll el suco i el deixo al vinagre per tal que acabi de passar a l’altre barri.

3. Si apliquem alcohol, això resseca la pell del cap, i després aplico oli d’oliva. Això va molt bé per hidratar tan la pell com el cabell. Però a més, si he trobat polls grans (de varies setmanes de vida) que s’esmunyeixen ràpidament i costa d’agafar-los, amb l’oli rellisquen i es queden a la pinta. Llavors els suco en vinagre o alcohol.

4. Aquesta operació s’ha de fer dia sí dia no, unes 2-3-4 vegades, fins que estem segurs que ja no trobem ni polls ni ous.

5. Com a prevenció i, també com a continuitat a la neteja, durant diverses setmanes, en rentar-se el cabell va bé fer una esbandida amb vinagre. Després, es pot fer l’esbandida final amb aigua. Un cop sec el cabell no queda olor de vinagre encara que no es fagi l’última amb aigua.

6. També es poden posar unes gotes d’oli de tè verd repartides pel cabell: el clatell, darrera les orelles, …

D’aquesta manera no fem servir els productes químics de les farmàcies que són tan perjudicials per la salud dels nostres fills. De fet, el vinagre també va bé per fer el cabell més brillant i ajuda a la pell a no tenir caspa.

Abans em costava acceptar la feinada que suposa revisar el cap dels meus fills. Ara m’ho prenc com un mantra. Intento ser molt meticulosa, com si fes solcs a la Terra per trobar-hi tresors. I admiro el paisatge selvàtic dels cabells i les pigues que trobo. 🙂

També s’aconsella rentar la roba de llit, especialment les coixineres de la persona que té o ha tingut polls, amb  un litre de vinagre com si fos sabó i l’aigua a 90ºC. I altres robes com les tovalloles, si teniu funda al sofà… I no oblideu sucar el raspall o pinta de tota la família en vinagre o alcohol. Ja posats, feu un repàs al calaix o lloc on guardeu els raspalls de tota la família.

Si teniu comentaris sobre altres productes naturals que es puguin aplicar, no dubteu a compartir-ho. Gràcies!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s