Receptes de cuina d’aprofitament: Xips de verdura

En una nova col.laboració amb “Millor que nou” estem organitzant tallers d’aprofitament. Són tallers encaminats a aprendre o reaprendre tècniques culinàries “oblidades” per a generar menys residus de menjar. Tothom hi guanya: la família aprofita més el menjar que compra, gasta menys, llença menys i l’ajuntament té menys feina de recollida i reciclatge.

Aquí us ensenyo les fotografies de xips de verdures: de pell de pastanaga, de pell de patata, de troncs de bledes…

També es poden fer amb pell de carbassó, pell de qualsevol verdura (s’ha de rentar amb aigua abans de pelar la verdura, és més pràctic). Si fem xips de carxofa, podem fer servir les fulles més exteriors. Només es necessita la pell de la verdura neta, tallada en tires estretes i oli molt calent. Vigileu quan poseu la verdura a l’oli. Les verdures més dures (pastanaga, patata, carbassó) són fàcils d’assecar. Les de fulla (bledes o espinacs), sempre tenen una mica d’aigua, i en posar-les a l’oli poden esquitxar. Fan un aperitiu atractiu i molt saludable. Si hi afegim un pols de sal dels Andes o de l’Himalaia, o una sal marina que no sigui refinada, molt millor!

P1230919 xips de pastanaga

carxofes fregides xips de carxofa

image xips de bledes: boníssimes! Es poden fer amb el tronc o bé amb les fulles. Les fulles queden molt cruixents i trencadisses, Ho heu probat amb fulles d’espinacs?

P1230925 xips de pell de patata

Si probeu de fer-les o teniu altres suggeriments, no dubteu a comentar-ho i compartir-ho. Gràcies!!!

Bon profit!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s