Salses per al bon temps: Hummus

220px-Hummus-Tahine-03

 

En aquesta sèries de salses només suggereixo salses mediterrànies i que no porten ou. De salses boníssimes, n’hi ha moltes de molts origens diferents!

L’hummus és una salsa-pasta per menjar en moltes ocasions diferents. Sembla que és originària d’Egipte, tot i que cada regió de la mediterrània en té variants diferents. A Grècia s’hi afegeix iogurt, per exemple. Us en poso una recepta diferent que m’agrada molt. En aquesta s’hi afegeix canyella i comí. Li dóna un gust de fons diferent.

Ingredients

250 gr- 300 gr de cigrons cuits (de vegades aprofito cigrons que hagin sobrat)

unes fulles de julivert fresc o un pols de julivert sec

1 raig d’oli d’oliva verge biològic

1-2 grans d’all

1 pols de sal marina sense refinar

una mica de pebre negre acabada de moldre

1 culleradeta de pebre vermell picant o dolç

1 culleradeta de canyella

1 culleradeta de comí molt

2 cullerades de salsa Tahini

suc de 1/2 llimona

Per preparar l’hummus triturarem tots els ingredients junts. Segons volguem l’hummus més consistent  més líquid, hi afegirem el caldo de bullir-lo o caldo de verdures. Per guardar-lo després, el posarem en un pot de vidre net amb una mica d’oli i pebre vermell per sobre.

Queda boníssim com a aperitiu en llesques de pa o en crostinis (pa sec o torrat), també a les amanides o amb verdura. També és una alternativa per als qui fan fàstics als cigrons “tradicionals” fets en sopa.

Si no tinguessiu salsa Tahini, com a truc, podeu afegir-hi les dues cullerades de sèsam torrat i triturar-ho tot junt. Llavors haureu de triturar-ho tot més temps, perquè el sèsam és petit i li agrada passar entre la fulla del triturador sense tallar-se.

Espero que us agradi! Bon profit.

Recordeu que si el prepareu, m’agradaria que enviessiu els vostres comentaris. Gràcies!

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s