Salses per al bon temps: Pesto

P1180234

 

Aquesta és una salsa fantàstica per a la pasta, la verdura, les amanides, el pa de l’esmorzar, …

I dóna una energia fantàstica. És bona pel sistema immunològic, plena de nutrients i clorofila.

Com millors són els ingredients, millor és el resultat.

Ingredients

50-60 gr d’alfàbrega fresca

oli d’oliva que cobreixi tots els ingredients

1 grapat de pinyons (uns 50-60 gr)

2 grans d’all

1 pols de sal marina sense refinar

1 pols de pebre negre recent molta

50-200 gr de formatge curat: parmesà, pecorino, manxego… (els italinas purs o els xefs més exquisits es posaran les mans al cap en veure un altre formatge a la recepta, però de vegades, no tenim tots els ingredients a casa. També s’hi pot posar fins i tot, formatge fresc. I si es vol fer una salsa pesto vegetariana, hi ha persones que substitueixen el formatge pel tofu)

Ara que ha jo tenim tot en un envàs, ho triturem. Ja el podem tastar o guardar. Millor guardar-lo a la nevera amb oli que el cobreixi.

El Pesto va bé amb qualsevol plat que us agradi. A mi m’agrada amb verdura, a les amanides, de vegades l’afegeixo a les llenties o cigrons.

Bon profit!

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s