Salses per al bon temps: Tahini

sesamo

La salsa Tahina  o Tahini ja es mencionava fa 4000 anys com a ofrena als deus. Heredotus també en tenia coneixement del cultiu del sèsam a l’Eufrates i Tigris.

El sesam es fa servir per fer oli i també la salsa Tahina. El sèsam té coure, magnesi, amino àcids, omega-3 i omega-6. És una font de nutrients que podem fer servir per dins, en forma de salsa Tahina i, per fora, en forma d’oli de sèsam com a sabó i hidratant de la pell.

És una salsa que aquí no es fa servir massa, però a d’altres cultures culinàries com l’arab, la xinesa, japonesa, i l’india, on s’afegeix a diversos plats o salses com l’hummus, el felafel, babaganoush (pasta d’esbarginia), pasta, …

Ingredients

Sèsam torrat

Oli d’oliva (opcional: altres olis, de girasol, de sèsam, … aigua)

1 pols de sal marina sense refinar

1 pols de pebre negre acabada de moldre

He vist receptes que hi afegeixen una mica de suc de llimona, o alguna herba, pebre vermell… Podeu probar segons els vostres gustos. Segur que trobareu la vostra fórmula màgica perfecta!

La preparació és tan fàcil… només ho hem de triturar. Si tinguessim el sesam sense torrar, primer el torrarem en una paella uns 2-3 minuts fins que sigui daurat. Hem de vigilar de donar-hi voltes, que no es cremi. Per torrar-lo no fa falta afegir ni aigua ni oli a la paella.

La salsa es pot afegir a molts plats. Hi ha molta gent (tan vegetarians com carnívors) que la fa servir com a substitut de la mantega o la margarina. (De fet és molt més saludable….)

Bon profit!

Si teniu comentaris, no dubteu a enviar-los. Gràcies!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s