Recepta de Coca de Sant Joan carnívora o vegana

P1240351

Aquesta elaboració és típica del mes de juny a Catalunya, però la podem fer qualsevol cap de setmana per degustar-la tranquilament un diumenge al matí o per a un berenar. Vaig començar a fer aquesta elaboració fa un parell d’anys. Me la van passar del restaurant Comedia, però ara no trobo l’original per posar-vos el link.

Ingredients:

500 gr de farina

50 gr de llevat premsat

2 ous (per als carnívors, o bé, afegir el pes equivalent de llet vegetal)

5 cullerades d’oli

1 tassa de llet (de vaca pels carnívors, i d’arròs o ametlles o soja per als vegetarians)

1 llimona

200 gr de sucre (es pot fer sense sucre)

Decoració: Fruita confitada, cabell d’ángel, crema pastissera i pinyons, sucre…

Aroma: limona, canyella o vainilla 

Elaboració carnívora

Barrejar la farina, el sucre (si decidim afegir-lo), els rovells, l’oli, la ratlladura de llimona i el llevat desfet en la llet. Treballar la barreja i afegir les clares a punt de neu. Untar una planxa amb oli i estirar la pasta. Deixar llevar. Quan ha doblat la mida decorar amb fruita confitada i sucre o crema pastissera i pinyons … Coure al forn a 200 º C. Escampar sucre si cal.

Elaboració vegana

Barrejar la farina, el sucre (si decidim afegir-lo),  l’oli, la ratlladura de llimona i el llevat desfeta amb la llet. La llet serà la mida especificada en els ingredients més un pes aproximat de 120 gr, ja que 1 ou sol pesar de 50 a 70 gr. Treballar la barreja fins que la farina no tingui grumolls. Jo la deixo fermentar 2 vegades. La primera faig una bola. La torno a treballar i llavors ja l’estiro. Untar una planxa amb oli i estirar la pasta. Però amb comte de no aixafar la massa. Si l’aixafem, trenquem les bombolles d’aire i ens pot quedar dura. Deixar llevar. Quan ha doblat la mida decorar amb fruita confitada i sucre o crema pastissera i pinyons … Coure al forn a 200 º C. Escampar sucre si cal.

Condicions de conservació: Es poden guardar a temperatura ambient en recipients hermètics fins a 3 dies. Si l’hem preparat amb crema pastissera s’ha de guardar a la nevera. Es pot guardar refrigerat a 4-8 º C de 2-4 dies màxim.

Congelació: Si es decideix congelar, guardar 1 mes.

Elaboració de fruita confitada casolana

Primer triem la fruita. Els cítrics es confiten molt bé. Posem una olla amb una mica d’aigua. La quantitat d’aigua dependrà de la quantitat de fruita que confitarem. Hem de tenir en compte que l’aigua ha de cobrir lleugerament la fruita. La rentem, i la tallem a rodanxes. La coloquem dins l’olla amb aigua freda o ja calenta. Per a confitar-la podem fer servir unes poques cullerades de sucre (el més natural possible, o sigui, sense refinar), mel, panses o siropes vegetals. Tingueu en compte que la fruita ja té sucre natural. S’ha de bullir durant 1 hora com a mínim. Jo ho deixo bullir fins que el líquid s’espesseix. Després, s’ha de guardar en pots de vidre nets, escaldats, i amb tapa hermètica. Es conserva durant mesos i es pot fer servir per a guarnir postres, gelats, pastissos, amanides…

[English]

This cake is typical of June in Catalonia, but we can make it any weekend so that we can enjoy it quietly on a Sunday morning or for a snack any afternoon. I started making this a couple of years.

Ingredients:

500 gr of flour

50 gr baker’s yeast

2 eggs (for carnivores, or add the equivalent weight of vegetable milk)

5 tablespoons olive oil

1 cup milk (cow milk for carnivores and rice or almond or soy milk for vegetarians)

1 lemon

200 gr sugar (can be made without sugar)

Decoration: candied fruit, pumpkin, custard and pine nuts, sugar …

Aroma: lemon, cinnamon or vanilla

Preparation for meat eaters 

Mix the flour, sugar (if you decide to add it), egg yolks, oil, lemon zest and baking yeast previously melted in milk. Work the mixture and add the egg whites until stiff. Grease a plate with oil and stretch the dough. Leave off. When doubled the size decorate with candied fruit and sugar, custard and pine nuts… Bake at 200 º C. Sprinkle with sugar if necessary.

Preparation for vegans

Mix the flour, sugar (if you decide to add it), oil, lemon zest and baking yeast previously melted in vegetable milk. Milk is the amount of milk as stated on the list of ingredients plus about 120 gr, as one egg usually weighs 50 to 70 grams. Work the mixture until the flour has no lumps. I leave the preparation to ferment twice. First I make a ball. When it has doubled I work on it again and then I stretch the dough. Grease a plate with oil and stretch the dough. But do not press too much on it. If one presses too much, the air bubbles break and it can become hard. Leave to ferment. When doubled the size decorate with candied fruit and sugar, or custard and pine … Bake at 200 º C. Sprinkle with sugar if necessary.

Storage Conditions: Can be stored in airtight containers at room temperature for 3 days up to a week. If you used custard, then you must store refrigerated at 4-8 ° C for 2-4 days maximum.

Freezer: If you decide to freeze, save one month.

Preparation of homemade candied fruit

First chose the fruit. Citric fruits candy fine. Put a pot with a little water. The amount of water depends on the amount of fruit to candy. Just keep in mind that water should cover the fruit slightly. Then wash the fruit, and cut into slices. Then lay inside the pot with cold water or hot. To sweeten you can use a few tablespoons of sugar (as natural as possible, ie unrefined), honey, syrup or dried fruit. Note that fruit has natural sugar. It should boil for 1 hour at least. I leave it to boil until the liquid thickens. Then store in clean glass jars , scalded, and with a tight lid. It keeps for months and can be used for decorating desserts, ice cream, cakes, salads …

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s