Bones notícies: Pastisseria SENSE sucre

Imagen de carrot cake sin azúcar

Pastís de pastanaga i panses sense sucre

L’altre dia parlava amb una persona carnívora de la mena de pastisseria que elaboro. Em mirava amb ulls esglaiats i sorpresos… I deia…. si no poses ni mantega, ni ous, ni sucre, ni llet,…. què hi poses? com pots fer pastissos? a què tenen gust?

No podia imaginar un món diferent on es pugui fer una pastisseria de qualitat, biològica i vegana. Una pastisseria que pensi en la salud. Habitualment la pastisseria s’associa a luxuria, gula, pecat, prohibició…

Doncs bé, ja abans havia rebaixat la quantitat de sucre de les receptes a una tercera part. Ara començo a desenvolupar les receptes sense sucre (I sense edulcorants químics clar). Tot natural, biològic i vegà. I el “Carrot cake” és el primer!

El format pot ser com a cake, pastís rodó, madalena, pastisset individual…

Bon profit!

Imagen de pastel de zanahoria, naranja y pasas

Pastís de pastanaga i panses

El otro día hablaba con una persona carnívora de la clase de pastelería que elaboro. Me miraba con ojos asustados y sorprendidos … Y decía …. si no pones ni mantequilla, ni huevos, ni azúcar, ni leche, …. qué pones? como puedes hacer pasteles? a qué sabe?

No podía imaginar un mundo diferente donde se pueda hacer pastelería de calidad, biològica y vegana. Una pastelería que piense en la salud. Habitualmente la pastelería se asocia a lujuria, gula, pecado, prohibición….

Pues bien, ya antes había rebajado la cantidad de azúcar de las recetas a una tercera parte. Ahora empiezo a desarrollar las recetas sin azúcar (sin edulcorantes químicos claro). Todo natural, biològico y vegano.. Y el “Carrot cake” es el primero!

El formato puede ser como cake, pastel redondo, madalena, pastelito individual …

¡Que aproveche!

Image of carrot cake

Carrot cake and carrot muffins

The other day I was talking to a person who eats meat about the sort of pastry I prepare. She looked at me with surprised and startled eyes … She said …. if you add no butter, no eggs, no sugar, no milk …. What do you do your cakes with? how can you make cakes? What do they taste like?

She could not imagine a different world where you can make good vegan and biological cakes. A type of pastry that thinks about health. Usually pastry is associated to luxury, lust, sin, ban…

Well, I had already reduced the amount of sugar in my recipes to a third. Now I’m developing new recipes without sugar (and no chemical sweeteners of course). All natural, organic and vegan. And the “Carrot Cake” is the first f the lot!

You choose the format: cake, round cake, muffin, cupcake …

Bon apetit!

 

Anuncios

2 pensamientos en “Bones notícies: Pastisseria SENSE sucre

 1. Hola, els substituts del gluten, la llet i el sucre estan clars però com substituiu l’ou i la mantega? He estat mirant fullets i webs vostres i em preocupa que no posi quin tipus de greixos feu servir, ja que els vegans solen ser més tòxics que els animals si no són de qualitat…

  • Bon dia Lou!
   Gràcies pel teu comentari.
   Les explicacins són a l’apartat de How del blog. De tota manera, t’ho explico una altra vegada:
   La llet de vaca la substitueixo per llet d’ametlles, d’avellanes, civada o d’arròs, segons la resta d’ingredients de la recepta. Faig jo mateixa la llet d’avellanes, d’ametlles, d’arròs o de civada en cada moment que les necessito.
   El sucre blanc el substitueixo pel moreno integral biològic, el redueixo a una tercera part i sovint, un altre cop el substitueixo per fruita fresca o seca: poma a l’hivern, préssec a l’estiu i panses, prunes, obercocs secs segons l’elaboració.
   La mantega la substitueixo per oli d’oliva extra verge biològic. En dues elaboracions hi poso oli de coco.
   i finalment… per a substituir l’ou… doncs en aquest cas, també segon el pastís o les galetes, de vegades per farina de civada o una barreja de suc de poma o most i llavor de lli sensera o triturada.
   I naturalment, tot biològic i sense cap mena de producte químic apart del bicarbonat.
   El que et puc assegurar és que en cap cas faig servir productes “industrials” que funcionen com a substituts de llets, mantegues i nates. Ja veus que els pastissos i galetes que faig no tenen el color “blanc nuclear”.
   Sóc membre d’Slow food, de l’associació Vegetariana española i també tot és biològic. Visita les seves webs per saber els principis que les regeixen i què demanen als seus membres.
   Espero que aquestes explicacions et serveixin per deixar d’estar preocupat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s